in Kampagne

Kommer banker att behöva vända sig till Bitcoin för att förbli relevanta?

Två investeringsstrateger förutspår banker kommer att se på Bitcoin och andra kryptotillgångar som en väg för att vara relevanta i den digitala tidsåldern.

Under en intervju med journalisten Laura Shin i avsnitt 197 av „Unchained“ -podcasten sa CoinShares strategidirektör Meltem Demirors att hon får förfrågningar från bankchefer när det gäller användningen av kryptovaluta:

„Vi har pratat med banker och kapitalförvaltare som frågar:“ Vad gör vi? Är Bitcoin kanske en del av svaret på hur vi håller oss relevanta, hur vi behåller AUM och faktiskt levererar en produkt som våra kunder kommer att betala för? ”

Demirors fortsatte med att säga att kryptotagning inte var „raketvetenskap“ och kallade det för enkel matematik att banker skulle erbjuda kryptotjänster till kunder.

Lyn Alden, grundare av Lyn Alden Investment Strategy sa att hon hade liknande konversationer med banker:

”Häromdagen gav jag en presentation för en bankstyrelse, och Bitcoin var inte en av mina presentationspunkter. Jag pratade bara om finanspolitiken och sedan var en av de första sakerna de frågade när jag var klar vad jag tycker om Bitcoin. ”

Enligt Alden framhöll flera bankchefer MicroStrategys investering i Bitcoin på en halv miljard dollar i Bitcoin som intriger och motiverades av VD Michael Saylors stöd för BTC.