in Bitcoin

Bitcoin Realiseerde Volatiliteit valt op een niveau dat de vorige keer leidde tot de ‚Grote Uitverkoop van november 2018‘.

De Bitcoin-prijs zit nog steeds vast terwijl de futures in contango blijven. Ondertussen is de beurs aan het stijgen, wat blijkbaar slechts een krantenkop kost.

Vandaag de dag ziet Bitcoin wat winst. Na gisteren onder $9.000 te zijn gezakt, is de prijs van de bitcoin gestegen naar $9.280 op Bitstamp om een groen begin van de week te markeren.

Met een stijging van 2.27% handelt BTC/USD rond de $9.235, met een ‚echt‘ handelsvolume dat stijgt tot iets meer dan $1 miljard.

Interessant is dat de bitcoin future curve in contango bleef (hoger dan de spotprijs) hoewel ze allemaal onder $9,500 bleven.

De laatste dip in het weekend was echter te midden van een aanhoudende lull in de handelsactiviteit met geïmpliceerde volatiliteit, die ook daalde naar haar recordniveaus.

De impliciete volatiliteit voor kortetermijnopties is aanzienlijk lager dan verafgelegen opties – de optiemarkt is nog steeds weinig actief op de korte termijn,“ zei Denis Vinokourov van Bequant.

De gerealiseerde volatiliteit van de afgelopen tien dagen bedraagt momenteel 20%. De laatste keer dat we dat niveau bereikten, had bitcoin de „grote uitverkoop van november 2018 kort daarna„, aldus Skew. De crash in november bracht Bitcoin Future van $6.000 naar de bodem van $3.200 in december.

De mijnindustrie doet ook geen goed, aangezien de inkomsten van de mijnwerkers in juni met 23% zijn gedaald. De Bitcoin-mijnwerkers genereerden een omzet van ongeveer 280 miljoen dollar, een daling ten opzichte van de 365 miljoen dollar in mei, door de blokbeloning met de helft en de lagere netwerkkosten.

In mei, toen de BTC-subsidie per blok daalde tot 6,25 BTC, was het nog 12,5 BTC in de eerste 11 dagen. Ook de onbevestigde transacties in de mempool bleven hoog, waardoor de transactiekosten stegen.

In juni werd de mempool ontruimd, de transactiekosten gingen naar een normaal niveau en de bloksubsidie bedroeg 6,25 BTC in de loop van de maand, wat een duidelijk beeld geeft van wat het gaat worden na de halvering.

Global Stock Market Rallying

Te midden van dit alles blijven de wereldwijde aandelenmarkten stijgen. S&P 500 ging naar zijn vijfde klas stijging met 1,4% bij 3.172, en Dow steeg met 1,4%. Nasdaq ging ondertussen 1,5% vooruit naar een record intraday high bij 10.369.

Alicia Levine, de belangrijkste strateeg bij BNY Mellon Investment Management, vertelde Bloomberg dat ze hun klanten adviseren om in de markt te blijven in het midden van de stimulans van de Federal Reserve en de Amerikaanse overheid.

Dat is nog steeds onze boodschap,“ zei Levine. „Het is buitengewoon. Ik denk dat we allemaal onze hoofden krabben, maar de markt zegt me dat je er in moet zitten.

Het heeft gewoon een krantenkop nodig…

De pomp van vandaag werd ondertussen geleid door een rally in Chinese aandelen, die een wereldwijde aandelenbenchmark naar een hoogtepunt van een maand duwde.

Chinese aandelenmarkt sprong na de Chinese Securities Times op maandag, „aangemoedigd investeerders om zich te stapelen in de markt en de voordelen van een post-coronavirus economische boom te oogsten,“ meldde FT.

Een voorpagina-hoofdartikel met de titel „Hahahahaha! De ,,tekens van een stierenmarkt zijn meer en meer duidelijk,“ in staatsmedia was genoeg om in mensen te touwen.

Dit werd gespeculeerd om een poging van de Chinese autoriteiten te zijn om de prijzen op te drijven om de uitgaven van de consument voor een breder economisch herstel te stimuleren. De huidige hausse op de markt doet echter de herinnering aan 2015 weer opleven, toen de staatsmedia de verdubbeling van de aandelenkoersen toejuichten, die later met 40% zijn ingestort.

Hier is het Hopium voor Bitcoiners…

De bitcoin heeft in het tweede kwartaal van 2020 al beter gepresteerd dan andere activa met 42,2% rendementen in vergelijking met de 30% van Nasdaq, 20% van S&P 500 en 12,9% van het kwartaalrendement van goud. En de bitcoin heeft de grens van $10.000 nog niet overschreden.

Het goede ding voor bitcoin is dat de correlatie met de S&P 500 op het hoogste niveau van alle tijden blijft, en vandaag beweegt bitcoin zich ook al is het maar een beetje.

Nu de externe markten een hoge vlucht nemen, willen Bitcoin-handelaren misschien wel de trend volgen en niet al te bearish blijven over de prijs van BTC„, schreef OKEx Insights.

En als je op zoek bent naar hopium…

Bovendien toont niet alleen de leidende cryptocentrische valuta geen echte verkoopdruk op de daggrafiek, maar heeft ook een bullish divergentie op de uurlijkse RSI-indicator.