in Bitcoin

Bitcoin-backer Jack Dorsey pantsetter $ 3 millioner mer til UBI-initiativ

Twitter-administrerende direktør og Bitcoin-entusiast har til nå donert 8 millioner dollar til nyetablerte amerikanske non-profit organisasjoner for grunninntekter.

Jack Dorsey har gitt 8 millioner dollar til universelle grunninntektsinitiativer.

Konsernsjefen på Twitter og Square forpliktet seg til en milliard dollar på COVID-19 lettelse.

Dorsey er en hengiven fan av Bitcoin som kjøper ofte og investerer i kryptostarter

Jack Dorsey, Bitcoin Code hengiven og medgründer og administrerende direktør for både Twitter og Square, har gitt 3 millioner dollar til et nytt program som søker å etablere universell grunninntekt for USAs innbyggere.

Ordførere for en garantert inntekt ble grunnlagt med støtte fra 16 amerikanske ordførere, inkludert grunnlegger Michael D. Tubbs fra Stockton, California, Keisha Lance Bottoms of Atlanta og Eric Garcetti fra Los Angeles. Stockton har allerede gitt $ 500 innbyggere per måned hver til 125 innbyggere siden februar 2019, og andre slike pilotprogrammer utvikles andre steder.

Dorsey donerte tidligere 5 millioner dollar til Humanity Forward , en universell ideell basisinntekt som ble opprettet av den tidligere demokratiske presidentens håpefulle Andrew Yang, i mai.

Begge donasjonene kom fra den samme puljen med $ 1 milliard personlige midler som Dorsey forpliktet seg til å hjelpe årsaker relatert til COVID-19 lettelse. Start Small-fondet ble opprettet i april fra hans egenkapital på Square, og utgjorde 28% av hans personlige nettoformue den gangen.

Få topphistorier når de går i stykker og blir med i samtalen ved å følge oss på Twitter

Alle donasjoner er blitt sporet offentlig via en Google Doc , som faktisk viser det totale fondbeløpet til nesten 2,33 milliarder dollar per dette skrivet. Mer enn $ 158 millioner var spredt i slutten av juni, med den siste trackeroppdateringen oppført 26. juni. Mange av donasjonene på arket er oppført som en del av større samlede tilskudd i samarbeid med andre stiftelser.

Universell grunninntekt er ikke ment å erstatte tradisjonelle arbeidsinntekter, men snarere for å dekke innbyggernes kjernebehov og gi en grunnlinje med faste midler for å hjelpe til med å supplere inntjeningen. Talsmenn for konseptet antyder at slik grunninntekt kan bidra til å redusere fattigdom og både rasemessige og kjønnsinntektsforskjeller, blant andre potensielle fordeler.

Selv om det ikke var et nytt konsept, fikk ideen om universell grunninntekt i USA et større søkelys med Yangs presidentkjøring som ble avsluttet tidlig i år. I tillegg har statlige utbetalinger som svar på pandemien blitt sett på som en form for grunninntekt, og har bidratt til å øke diskusjonen om langsiktige initiativer.